طرز تهیه خورش بادمجان و نکاتی برای طبخ آن

به گزارش مجله فوتبال، خورش بادمجان با استفاده از گوشت قرمز و بادمجان قلمی طبخ می گردد. غوره و آبلیمو چاشنی های اصلی این غذا به حساب می آیند. این خورش همانند سایر خورش های ایرانی همراه با چلو سرو می گردد.

طرز تهیه خورش بادمجان و نکاتی برای طبخ آن

مجله فوتبال | سرویس آشپزی - غذا هایی ایرانی و سنتی همیشه صندلی ویژه ای در رژیم غذایی ما دارند و یکی از گزینه های مناسب برای میهمانی ها به حساب می آیند. یکی از اصلی ترین غذا های سنتی، خورش ها هستند و خورش بادمجان یکی از خوش طعم ترین آن ها است که تقریبا همه از میل کردن آن لذت می برند. این خورش با طعم دهنده هایی نظیر آبلیمو یا غوره تهیه می گردد.

مواد اولیه برای تهیه خورش بادمجان

به منظور تهیه این غذای سنتی برای شش الی هشت نفر، به سه ساعت زمان و مواد اولیه ای که در ادامه مشاهده می کنید، احتیاج دارید.

مواد لازم
گوشت ماهیچه یا مغز ران500 گرم
بادمجان قلمی8 الی 10 عدد متوسط
پیاز متوسط3 الی 4 عدد
رب گوجه فرنگی2 الی 3 قاشق غذاخوری
آبلیمو2 الی 3 قاشق سوپخوری
روغن، نمک و فلفلبه میزان لازم

چند نکته:

  • اگر از گوشت با استخوان استفاده می کنید، مقدار گوشت را به 750 گرم افزایش دهید.

  • می توانید رب گوجه فرنگی را با یک الی دو لیوان آب گوجه فرنگی جایگزین کنید.

طرز تهیه خورش بادمجان

  1. گوشت را خرد کنید و بشویید.
  2. تکه های گوشت را در آبکش بریزید و صبر کنید تا آب اضافی آن ها گرفته گردد.

  3. پیازها را نگینی خرد و سرخ کنید.
  4. گوشت را به پیاز اضافه نموده و تفت دهید.
  5. پنج لیوان آب به گوشت اضافه کنید و اجازه دهید با حرارت ملایم کاملا بپزد و یک الی دو لیوان بیشتر آب نداشته باشد.
  6. سپس رب گوجه فرنگی را در مقدار اندکی آب حل کنید و همراه با آبلیمو به خورش بیفزایید.
  7. بادمجان ها را پوست بگیرید و بین هر کدام شکاف ایجاد کنید و مقداری نمک بپاشید.

  8. بادمجان ها را با حرارت ملایم سرخ کنید تا طلایی شوند و مغز آنها بپزد.

  9. بادمجان ها را به آرامی روی خورشت قرار دهید و نمک و فلفل را نیز اضافه کنید.
  10. صبر کنید تا غذا چند جوش بزند و بادمجان ها مزه دار شوند.

  11. خورش آماده است و باید آن را در دیس بکشید. توجه داشته باشید که هنگام کشیدن، بادمجان ها له نشوند.

چند نکته:

  • در صورت تمایل 250 گرم غوره را سرخ کنید و پنج دقیقه مانده به سرو غذا، به خورش اضافه کنید.

  • با حرارت ملایم خورش را طبخ کنید و هنگام پختن گوشت، درب قابلمه را ببندید. پس از آنکه گوشت پخت، درب قابلمه را باز بگذارید تا آب اضافی آن تبخیر گردد.
  • بسته به سلیقه خود می توانید مقدار چاشنی خورش را کاهش یا افزایش دهید.
  • خورش بادمجان را زیاد بهم نزنید، زیرا باعث له شدن گوشت و بادمجان می گردد.
  • توجه داشته باشید که پیاز باید طلایی گردد، زیرا با گوشت نیز تفت داده می گردد و اگر کاملا سرخ گردد، هنگام تفت خوردن با گوشت می سوزد.

  • در مراحل پخت اگر آب خورش کم بود، مقداری آب جوش به آن اضافه کنید.
  • برای تزیین اطراف خورش می توانید، مقداری سیب زمینی را خلالی نموده و سرخ کنید و هنگام سرو اطراف خورش قرار دهید. همچنین می توانید از تعدادی گوجه کوچک سرخ شده نیز برای زیباتر شدن ظاهر خورش نیز بهره ببرید.

  • میزان رنگ دهی رب های گوجه با یکدیگر متفاوت است، بنابراین ممکن است به مقدار کمتر یا بیشتری از آنچه که ذکر شد، احتیاج داشته باشید.

  • برای آنکه بادمجان هنگام سرخ شدن به روغن کمتری احتیاج داشته باشد، پس از آنکه بادمجان ها را پوست گرفتید و بین آن ها را شکاف ایجاد کردید، نمک بزنید و چند ساعت به حال خود رها کنید.
  • خورش باید کم آب باشد و جابیفتد، بنابراین کمی حوصله به خرج دهید تا از غذایی لذیذ و خوشمزه لذت ببرید.

تمام خورش ها همراه با چلو سرو می شوند. برای شش الی هشت نفر به حدود یک و نیم کیلوگرم برنج احتیاج است. برای طبخ برنج آن را پاک نموده و در مقداری آب و نمک برای چند ساعت خیس کنید، سپس آن را دم نمایید. هنگام کشیدن چلو مقداری زعفران به دو کفگیر از آن اضافه کنید و پس از آنکه چلو را در ظرف کشید، سطح آن را با برنج زعفرانی تزیین کنید.

غذا های سنتی ایرانی جزو بهترین گزینه ها برای میهمانی ها هستند، زیرا تقریبا همه از میل کردن آن لذت می برند و عطر و بوی دل انگیزی نیز دارند. در کنار خورش بادمجان می توانید از انواع ترشی مانند ترشی لیته، سبزی خوردن یا سالاد شیرازی بهره ببرید تا طعم آن را دلپذیرتر نمایند. این غذا سنتی است بنابراین حتی الامکان به جای استفاده از نوشابه، از دوغ که نوعی نوشیدنی سنتی است بهره ببرید. با این اقدام علاوه بر آنکه از مضرات نوشابه در امان خواهید بود، یک نوشیدنی متناسب با طعم غذا را سرو خواهید کرد.

منبع: setare.com

به "طرز تهیه خورش بادمجان و نکاتی برای طبخ آن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه خورش بادمجان و نکاتی برای طبخ آن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید