دستورپخت آسان فلافل گیاهی

به گزارش مجله فوتبال، فلافل اغلب خوشمزه است، اما نه فقط طعمش بلکه بافت و اندازه آن هم مهم است. یک فلافل خوب باید در بیرون تُرد باشد و در درون نرم ولی نه خمیری. فلافل ها نباید زیاد سنگین باشند، کافی است بشود آنها را با چنگال خورد. ولی البته بیشتر ما فلافل را با نان (معمولی یا ساندویچی) می خوریم، پس نباید آنقدرها هم کوچک باشند. اما فلافل گیاهی فلافلی متفاوت است.

دستورپخت آسان فلافل گیاهی

در اینجا فلافلی به شما یاد می دهیم که طعم نخود در آن غالب است اما همزمان مزه ادویه و سبزیجات را هم در خود دارد. در کنارش از سس های تند یا شیرین مورد علاقه تان و دیگر سبزیجات بهره ببرید تا یک غذای خوشمزه داشته باشید. در ادامه با طرز تهیه فلافل گیاهی آشنا می شوید.

+ طرز تهیه فلافل

این دستور پخت 3 راز دارد:

  • از نخود خشک بهره ببرید تا نیازی به آرد و مواد مشابه نباشد و فلافل هایتان سبک و ترد از کار در آیند.
  • اگر بعد از ساختن خمیر آن را کناری بگذارید تا رطوبتش برود، فلافل ها شکل خود را بهتر حفظ می نمایند.
  • ساختن توپ های کوچک، یاری می نماید نسبت تردی بیرون به نرمی درون فلافل ها بهتر رعایت گردد.

مواد لازم برای تهیه فلافل گیاهی

  • 230 گرم نخود خشک (یک پیمانه سر پُر)
  • 60 گرم برگ گشنیز، ریحان یا نعناع؛ ترجیحا مخلوطی از هر سه
  • 6 پیازچه، فقط بخش های سفید و سبز، ریز شده
  • 2 حبه سیر متوسط، ریز شده
  • 1 قاشق چایی خوری زیره سبز
  • نصف قاشق چایی خوری تخم گشنیز
  • 2 قاشق چایی خوری نمک، و مقداری بیشتر برای روی غذا
  • 2 تا 3 پیمانه روغن سبزی، برای سرخ کردن
  • سس شیرین یا تند برای سِرو کردن

طرز تهیه فلافل گیاهی

1. آماده سازی نخودها: نخودها را با آب بشویید و سپس در یک کاسه بزرگ بریزید. روی آنها آب سرد بریزید، آنقدر باشد که نخودها بتوانند 2 تا 3 برابر حجم خود آب جذب نمایند. روی کاسه را بپوشانید و در دمای اتاق بگذارید یک شب تا صبح بماند. فردا نخودها را از آب در آورید، و با دقت در یک ظرف سالادساز (Salad spinner) بگذارید و با نیروی گریز از مرکز آن بقیه رطوبتشان را هم بگیرید.

2. مخلوط کردن مواد: نخودها را با برگ گشنیز، ریحان، نعناع، سیر، پیازچه، زیره، تخم گشنیز، و نمک در ظرف دستگاه غذاساز (همزن) بریزید. آنها را آنقدر ریز کنید تا نخودها به مکعب های خیلی کوچکی تبدیل شوند. اگر لازم شد در میانه کار موادی را که در کناره بالایی دستگاه جمع شده به نزدیک تیغه ها برگردانید و بزنید تا یکدست شوند. حالا دیگر مخلوط باید آماده باشد.

3. ساختن قرص ها: مخلوط را برای 15 دقیقه در یخچال بگذارید تا بهتر خودش را بگیرد. این کار به حفظ شکل قرص های فلافل بعد از گرد کردن می نماید. بعد از این زمان، ظرف را بیرون آورده و با قاشق مقدار کافی از مخلوط را کف دست خود بگذارید و به شکل قرص در آورید. (این مخلوط را نمی گردد مثل خمیر نان ورز داد. باید با کف دست آن را به هم فشار دهید تا شکل بگیرد). قرص ها را در یک کاسه تمیز بگذارید.

4. پختن در روغن: وقتی همه مواد به قرص تبدیل شد، روغن سبزی را در یک تابه بریزید، عمق روغن تقریبا 2 سانتی متر باشد. بگذارید روی شعله بماند تا دمایش به حدود 200 درجه سانتی گراد برسد. سپس به آرامی و با دقت زیاد قرص ها را در این حمام داغ قرار دهید. کمی فاصله بین آن ها ضروری است. بعد از اینکه یک نیمه شان کاملا پخت و به رنگ قهوه ای در آمد، آنها را آرام بچرخانید تا نیمه دیگر هم بپزد. هر نیمه تقریبا در 2 دقیقه آماده خواهد شد. سپس می توانید آنها را روی دستمال کاغذی بگذارید تا روغن شان گرفته گردد.

5. سرو غذا: وقتی همه قرص ها را پختید می توانید اجاق را خاموش کنید و به سِرو غذا مشغول شوید. همراه با فلافل نان ساندویچی یا معمولی، سس تند یا شیرین، گوجه و خیارشور، و کلم ریز شده سرو کنید تا سفره ای رنگارنگ و خوشمزه داشته باشید.

منبع: کتاب کاله

به "دستورپخت آسان فلافل گیاهی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "دستورپخت آسان فلافل گیاهی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید