آذربایجان غربی مهد تاریخ و تمدن ایران، سفری به دیار هزار و یک شب

به گزارش مجله فوتبال، خبرنگاران- گروه استان ها: سکینه اسمی - شکل گیری تمدن های آشور، اورارتو، مانا، ماد و پارس در قبل از اسلام و ظهور سلسله ها و حکومت های محلی در این بخش از ایران بزرگ به همراه حضور اقلیت های دینی متعدد ترک، کرد، ارمنی و آشوری در کنار هم مرزی با سه کشور خارجی موجب شده تا استان آذربایجان غربی بزرگ ترین مرکز تعامل فرهنگی و پایتخت تاریخی کشور باشد.

آذربایجان غربی مهد تاریخ و تمدن ایران، سفری به دیار هزار و یک شب

این استان با یک هزار 517 اثر ثبت شده ملی، 58 منطقه نمونه و 13 راستا بکر گردشگری که براساس کاوش های باستان شناسی، میراث دار تمدن 8 هزار ساله ای است که در دل خود رمز ورازهای زیادی دارد، تمدنی بی نظیر که این روزها بی صبرانه به انتظار گردشگران نوروزی نشسته است.

استانی که به دلیل تاریخ و تمدن کهن در دل خود داستانها و خاطره های زیادی از گذشتگان به ارث دارد آثاری که شاید در اثر زمان گرد فراموشی روی آنها را پوشانده اما هنوز هم می توان در سفر به شهرها و روستاهای زیبا و تاریخی این دیار داستانهای زیادی از عشق و همدلی را روایت کرد داستانهای هزار و یک شبی که در دل خود رازهای سر به مهر زیادی به میراث دارند.

آذربایجان غربی زادگاه زرتشت چشم انتظار مسافران نوروزی است

طبق روایان شرقی زرتشت و آنچه که در کتاب بندهش اوستا آمده است، آذربایجان غربی محل تولد زرتشت بوده و به آن سرزمین ایرانویچ می گفتند. نام دیگر آذربایجان آذر گشسب: بود که از نام آتشکده مقدس آذرگشسب در شهر شیز پایتخت سلیمان که آثار تاریخی آن اکنون در شهر تکاب استان آذربایجان غربی وجود دارد گرفته شده است.

کاوش های باستان شناسی که تاکنون در محوطه های باستانی و تاریخی آذربایجان غربی انجام گرفته، آثاری از هشت هزار سال پیش در تپه های هفتوان و اهرنجان و کول تپه سلماس، حسنلوی نقده، ربط سردشت، گوک تپه و دیگاله ارومیه، تخت سلیمان تکاب، قالایچی بوکان، بسطام چایپاره، پیراحمد کندی ماکو، برده کنته مهاباد و ده ها تپه دیگر به دست آمده که بعضی از این آثار نشانگر تمدنی درخشان و مردمان فرهیخته و فرهنگی در این مناطق بوده است.

یافته های باستان شناسی نشان می دهد آذربایجان غربی از تمدن های بزرگی مانند اورارتو، مانایی، آشوری، هوری، میتانی، مادی و پارسی میزبانی نموده که معمولاً اضمحلال و استقرار هر یک از تمدن ها با جنگ های طولانی همراه بوده و اقوامی توانسته اند در این جنگ ها پیروز باشند که در میان خود متحد و همدل بوده اند و با اقوام و تمدن های نزدیک از در دوستی برآمده اند.

بر اساس آخرین تقسیمات کشوری استان آذربایجان غربی دارای 17 شهرستان، 36 بخش، 36 شهر، 109 دهستان و 3728 آبادی است و مرکز آن شهر تاریخی ارومیه است، در این میان خوی، ماکو، مهاباد، میاندوآب و نقده نیز از مهم ترین شهرستان های این استان به شمار می روند که در دل خود تاریخ و تمدن کهنی را به میراث دارند.

این استان در کنار جاذبه های گردشگری و آثار تاریخی به دلیل هم مرزی با سه کشور ترکیه، عراق و جمهوری آذربایجان غربی ضمن اینکه راستا ورود و خروج مسافران، گردشگران و میهمان داخلی و خارجی است بلکه به دلیل دارا بودن بازارجه های مرزی بی نظیر یکی از مقاصد جاذب برای مسافران و گردشگران نوروزی است.

بازارچه های مرزی سرو، پیرانشهر، سردشت، مهاباد و غیره که این روزها پر است از اقلام و وسایل مورد احتیاج خانگی مردم که به دلیل استفاده از مزیت مرزی دارای وسایل خارجی و ایرانی است ضمن اینکه زمینه سفر گردشگران نوروزی است بلکه زمینه ای برای خریدهای نوروزی مردم سراسر کشور به شمار می رود.

بر اساس اعلام معاون گردشگری میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی سالجاری بیش از 484 هزار مسافر و گردشگر از پایانه های مرزی آذربایجان غربی وارد کشور شده اند.

مسافران نوروزی می توانند از 5 راستا گردشگری به آذربایجان غربی سفر نمایند

با توجه به مرزی بودن و زندگی اقوام و ادیان مختلف در روستاهای آذربایجان غربی و وجود بناهای تاریخی و طبیعت بکر در اطراف آن ها، این مکان ها به نماد سنت ها و آداب و رسوم محلی تبدیل شده و جاذبه های بی نظیری در انتظار حضور علاقه مندان به طبیعت گردی در طول ایام نوروز هستند.

روستای سرخ با برده سور، روستای گردشگری بند، روستای زمزیران، روستای رند، پردانان پیرانشهر، جزایر و روستاهای اطراف دریاچه ارومیه، باغ های بزرگ سیب و انگور از مناطق روستایی بکر و دیدنی این دیار به شمار می روند.

با گذر از پنج راستا گردشگری آذربایجان غربی می توان بیشتر جاذبه های گردشگری و آثار و ابنیه های تاریخی و باستانی این استان را بازدید کرد، در این راستا با گذر از راستا ارومیه- اشنویه- پیرانشهر، مناظر طبیعی و اماکن تاریخی همچون دره شهدا، چشمه عین الروم، بازارچه مرزی، پردانان، هفت چشمه و آبگرم شیخ معروف را می توان مورد بازدید قرار داد.

راستا ارومیه- مهاباد- سردشت نیز غار سهولان، سدجزیره گردشگری مهاباد، مسجد جامع مهاباد، بازار سنتی، تالاب کانی برازان، حمام لج میرآباد، جنگل های سردشت، آبشار شلماش، رودخانه زاب و چشمه گراو را در معرض دید علاقمندان قرار می دهد.

رودخانه زرینه رود، موزه میاندوآب، تخت سلیمان، زندان سلیمان، آبگرم احمدآباد، چمن متحرک چملی، کوه بلقیس و غار کرفتو نیز از جاذبه های راستا گردشگری ارومیه- میاندوآب- تکاب در جنوب آذربایجان غربی بمشار می روند.

گذر از راستا گردشگری ارومیه- ماکو- پلدشت- مرز بازرگان نیز امکان بازدید از کاخ باغچه جوق، مسجد حضرت ابوالفضل (ع)، دخمه شیرین و فرهاد، دشت بورالان، منطقه عشایری، عمارت کلاه فرنگی، دامنه های آرارات، چشمه ثریا، تالاب آغ گل، سد ارس، رودخانه ارس، ساختمان شهربانی سابق بازرگان و سد بارون و ... را به گردشگران می دهد.

و بالاخره آخرین راستا گردشگری در شمال آذربایجان غربی از ارومیه- سلماس- خوی- قره ضیاءالدین تا چالدران، مسجد مطلب خان، بازار سنتی، دروازه سنگی، پل قطور، مرز رازی، تفرجگاه فیرورق، مزارع آفتاب گردان، آبشار خوی، کلیسای سورپ سرگیس، قلعه تاریخی بسطام، قره کلیسا، دشت تاریخی چالدران، مقبره سید صدرالدین، کلیسای زرزر و کتیبه خان تختی در مقابل دیدگان گردشگران نمایان می نماید.

چهارفصل ایران نوروز در آذربایجان غربی تکرار می گردد

آذربایجان غربی علاوه بر صندلی تاریخی و فرهنگی به لحاظ آب و هوایی نیز دارای ویژگی های منحصر بفرد و چهار فصل مشخص است که در کمتر نقطه ای از جهان دیده می گردد، این استان نه تنها در بهار و تابستان چشم نواز و دل انگیز است بلکه در زمستان نیز با وجود سوز و سرما زیبایی های منحصر بفردی در دشت ها و کوه ها دارد که چشم هر بیننده تازه وارد را می نوازد.

به دلیل وجود ارتفاعات متعدد استان دارای آب و هوای کوهستانی است، کوه های زاگرس که در جهت شمال غرب به جنوب شرق امتداد دارند، مانع ورود کامل جریان های مرطوب اقیانوس اطلس و دریای مدیترانه به این استان می شوند. ورود این جریان ها با سرمای شدید و بارش برف سنگین همراه است.

یکی دیگر از عامل تأثیرگذار در آب و هوای این استان، وجود دریاچه ارومیه است این دریاچه علاوه بر تأمین رطوبت منطقه، خود عامل تعدیل درجه حرارت در این ناحیه نیز است، گرم ترین ماههای سال در آذربایجان غربی تیر و مرداد است. با این وجود در مناطق ییلاقی این استان حتی در این ماه ها آب و هوایی خنک و مطبوعی وجود دارد، فرا رسیدن گرما و سرما در آذربایجان غربی ناگهانی است.

بارندگی مناسب در استان موجب شده تا نزدیک به 40 رودخانه دایمی و فصلی، 12 هزار چشمه و قنات، 31 تالاب بین المللی و عضو کنوانسیون رامسر در آن شکل بگیرد، کوهپایه ها و پستی و بلندی های سرسبز در بهار و پوشیده از برف در زمستان، دریاچه ارومیه با 102 جزیره کوچک و بزرگ، مزارع و باغات سیب و انگور، آبشار عظیم شلماش در سردشت، سد عظیم ارس در پلدشت و 12 دریاچه پشت سد، 110 هزار هکتار عرصه جنگلی در سردشت و پیرانشهر از جاذبه های طبیعی آذربایجان غربی است.

اما شرایط آب و هوایی آذربایجان غربی یک ویژگی منحصر به فرد دیگری هم دارد و آن اینکه در فصل بهار قرار نیست حتماً شرایط آب و هوایی بهاری باشد چون با توجه به شرایط اقلیمی این استان در وسط فصل بهار ممکن است یکباره با بارش شدید برف و تگرگ همراه شوید و یا نه با آفتاب گرم یک روز بهاری را در این استان سپری کنید به هرحال آب و هوای آذربایجان غربی تا حدی غیرقابل پیش بینی است.

این استان با بیش از یک هزار و 517 اثر تاریخی و جاذبه طبیعی ثبت شده ملی دارای دو اثر ثبت شده جهانی یکی از مقاصد مهم گردشگری کشور به شمار می رود از مهمترین جاذبه های گردشگری استان می توان به مجموعه جهانی تخت سلیمان تکاب، مجموعه جهانی قره کلیسای چالدران، مزار شمس تبریزی، غارسهولان، کاخ موزه باغچه جوق ماکو، سه گنبد و دریاچه ارومیه و.... اشاره نمود.

تخت سلیمان تکاب مجموعه ای پررمز و راز دردل تاریخ

مجموعه جهانی تخت سلیمان و آثار باستانی آن یکی از مهم ترین و مشهورترین مراکز تاریخ و تمدن کشور ایران است که در کوهستان های غرب کشور و در محل بسیار مصفا و خوش آب و هوایی نهاده شده است.

این مجموعه در زمان های قدیم دارای موقعیت سوق الجیشی حساس بوده است. بقایای این اثر تاریخی بر روی جبهه ای از سنگ در 48 کیلومتری شمال شرق تکاب نهاده شده در میان انبوهی از آثار طبیعی و مصنوعی مانند دریاچه ها، آبگرم ها، قبور کهنسال و ابنیه تاریخی دیگر احاطه شده است.

تخت سلیمان یا شهر گنجک در یک دره سرسبز در بلندی سه هزار متری، سرشار از جاذبه های کم نظیر طبیعی- تاریخی واقع شده، این ناحیه همان شهر مشهوری است که بنا به نوشته های کهن، زادگاه زرتشت بوده و در نوشته های پهلوی به نام گنجک خوانده شده است.

برای رسیدن به مجموعه جهانی تخت سلیمان اسراز آمیز راستاهای متعددی از جمله دندی- زنجان - تکاب - تخت سلیمان، ارومیه - شاهین دژ- تکاب، جاده بیجار وجود دارد راستاهایی که در فصل بهار چشم انتظار گردشگران و میهمانان داخلی و خارجی است.

قره کلیسا قدیمی ترین کلیسای عالم مسیحیت

مجموعه جهانی قره کلیسا (کلیسای تاتائوس) در هفت کیلومتری جاده چالداران - قره ضیاءالدین و در دامنه کوه و روی تپه ˈماهورˈ نهاده شده است.

این بنای تاریخی - مذهبی به سبب برخورداری از معماری بی نظیرش در تیر سال 87 به عنوان نهمین اثر ثبت شده کشور در سی و دومین نشست میراث جهانی یونسکو در کبک کانادا در فهرست آثار تاریخی جهان نهاده شد و ثبت جهانی شد.

اهمیت بنای تاریخی قره کلیسا علاوه بر قدمت و معماری کم نظیرش، به علت شهادت تاتائوس مقدس یکی از حواریون حضرت مسیح (ع) است که به دستور پادشاه ارمنستان به همراه پیروانی که به دین مسیحیت گرویده بودند در این منطقه به شهادت می رسد.

بعد از شهادت حواری حضرت مسیح (ع)، او را در محل کنونی کلیسا به خاک می سپارند، بعدها روی قبر او نمازخانه کوچکی می سازند و در قرن هفتم میلادی این نمازخانه به کلیسای بزرگی تبدیل می گردد.

این کلیسا در بین ارامنه مقدس است و بسیاری از آنان فرزندان خود را برای غسل تعمید به این کلیسا می برند، در آنجا جشن می گیرند، گوسفند قربانی می نمایند و از خدا و حضرت مسیح (ع) خواسته های خود را طلب می نمایند.

سفرکاخ موزه باغچه جوق ماکو به یکی از رؤیایی ترین کاخ های ایران

کاخ موزه زیبای باغچه جوق در ماکو یکی از رؤیایی ترین کاخ های ایران که عمری بیش از 120 سال دارد این روزها برای بازدید گردشگران آماده شده است و دوستداران تاریخ معاصر و دوره قاجار را به خود می خواند.

قصر تاریخی باغچه جوق که از یک ساختمان دو طبقه تشکیل شده در داخل محوطه باغی به مساحت 11 هکتار قراردارد، معماری کاخ تلفیقی از معماری سنتی ایرانی و غربی، به ویژه معماری روسیه اواخر سده نوزدهم است.

خانواده سردار ماکویی تا سال 1353 در این کاخ زندگی می کردند و پس از مرمت و بازسازی محوطه و ساختمان آن از سال 1358 به منظور بازدید عموم افتتاح شد. این کاخ موزه در سال 1366 در اختیار میراث فرهنگی کشور نهاده شد.

مسجد جامع ارومیه اوج هنر و معماری

مسجد تاریخی جامع ارومیه یکی از بناهای سده هفتم (ه. ق) اثر بی نظیر تاریخی است که قدمت آن به دوران سلجوقیان می رسد که در وسط بازار بزرگ و قدیمی ارومیه جاخوش نموده، صحن بزرگ و شبستان آجری وسیعی دارد که وسط آن با گنبد بلندی پوشیده شده است.

از خصوصیت های شاخص این مسجد شباهت قسمت قدیمی آن با کاخ ساسانی دامغان است و بنابر روایتی، ساخت مسجد پیش از این معبدی دوره ساسانی بوده است، هسته نخستین مسجد جامع ارومیه، شبستان گنبد داری در وسط است که ساختمان آن به دوران سلجوقیان و قرن ششم هجری قمری تعلق دارد و 40 ستون متصل به این شبستان گنبددار مربوط به دوران ایلخانی هستند.

حجره های اطراف صحن مسجد به اوایل دوره زندیه متعلق اند و سنگ نوشته موجود، زمان احداث آن را سال 1184 هجری قمری نشان می دهد، محراب مسجد سرتاسر پوشیده از کتیبه هایی به خط کوفی و ثلث است، در حاشیه بیرونی محراب، آیه 255 و قسمتی از آیه 256 سوره بقره به خط کوفی نوشته شده است.

مزار شمس تبریزی، میعادگاه نوروزی عاشقان عرفان

بارگاه شمس تبریزی عارف نامی کشور و جهان همه ساله به ویژه در ایام نوروز خیل عاشقان عرفان اسلامی و ایرانی را به زیارت مزارش در شهرستان خوی می کشاند.

شمس الدین محمد تبریزی از جمله عرفای بزرگ و حکمای نامدار و شوریده ای است که تأثیر شگفت و شگرفش در تاریخ حکمت و عرفان اسلامی، با ظهور بی بدیل مردی از تبار عاشقان و عارفان یعنی مولانا محمد جلال الدین مولوی آشکار و اظهار می گردد که مولانا خود از ملاقات او حیران و خیالی از خیالات او می داند.

برج شمس تبریزی روی مزاری منسوب به شمس تبریزی در دوره صفویان در شهر خوی ساخته شد، این بنا در محلهٔ امامزاده سید بهلول در شمال غربی شهر خوی در آذربایجان غربی واقع است.

سطح بیرونی این مناره با شاخ هایی از قوچ وحشی که شاه اسماعیل صفوی طی اقامت 40 روزه اش در کوه چله خانهٔ خوی شکار نموده بود، تزیین شده است، برج شمس تبریزی 3.40 متر قطر داشته و مساحت آن نیز 11 متر است.

غار سهولان، جهانیی شگفت انگیز در اعماق طبیعت مهاباد

غار سهولان مهاباد پس از غار علیصدر همدان بزرگ ترین و وسیع ترین غار آبی ایران اسلامی به شمار می رود و جهانیی شگفت انگیز در اعماق زمین است که سالانه پذیرای هزاران گردشگر نوروزی برای تماشای زیبایی های سحر انگیز است.

غار سهولان در 35 کیلومتری شهرستان مهاباد و جاده مهاباد - بوکان واقع شده و از چند حوضچه بزرگ که به وسیله دالانهای آبی به هم متصل شده اند تشکیل یافته است، ارتفاع سقف غار از سطح آب در حوضچه آخر 50 متر و عمق آب در حوضچه وسط به 35 متر می رسد.

این غار تا اندازه ای شبیه به غار علیصدر همدان است با این تفاوت که قسمت کشف شده آن در حال حاضر چندان طولانی نبوده و قندیل های بسیار زیبا و فراوان موجود در غار علیصدر را به صورت موردی می توان در این غار مشاهده کرد، غار سهولان دارای دو در اصلی است که به هم راه دارند و می توان از هر یک از آن ها وارد غار و از در دیگر خارج شد.

بعد از ورود به غار و پس از طی راستا پیاده با سوار شدن بر قایق می توان به دیدن جاذبه ها و شگفتی های نهفته در دل این غار پرداخت، هم اکنون به لطف نورپردازی محیط درونی غار که با انواع لامپ ها و نورافکن ها چراغانی شده، مناظر شگفت انگیزی را می توان مشاهده کرد. رسوبات داخل غار اشکال گوناگونی دارد: پای فیل، عروس دریایی، خفاش و... که به همراه قندیل های زیبای غار آنرا بسیار دیدنی نموده است.

بزرگ ترین تالاب آذربایجان غربی گردشگران را فرا می خواند

دریاچه ارومیه هر چقد هم خشک شده و در بحران به سر برد باز به عنوان بزرگ ترین تالاب آذربایجان غربی دارای مناظر و طبیعت بکر و زیبایی است که گردشگران و مسافران نوروزی را فرا می خواند.

آذربایجان غربی دریاچه ارومیه را به عنوان بزرگ ترین تالاب در خود جای داده است و در حال حاضر یکی از پدیده های طبیعی، مالی و گردشگری مهم در منطقه محسوب می گردد، این دریاچه در ارتفاع یک هزار و 267 متری از سطح دریا واقع شده، طول آن حدود 130 تا 140 کیلومتر و عرض آن بین 15 تا 50 کیلومتر متغیر است، عمق متوسط آن را 50 تا 60 متر تخمین زده اند.

آب دریاچه ارومیه بی نهایت شور بوده و به دلیل کم آبی و خشکسالی میزان نمک آن از حد طبیعی فراتر رفته است و این امر سبب عدم یخ زدگی این دریاچه شده است، قابلیت های گردشگری دریاچه ارومیه را می توان بر اساس وجود جزایر متعدد، پوشش های گیاهی مختلف و حیات وحش موجود در آن دانست چرا که این دریاچه دارای 102 جزیره و صخره سنگی بوده و چشم انتظار گردشگران و مسافران است.

جزایر کبودان، اشک، اسپیر، آرزو و اسلامی از جمله این جزایر است که پوشش گیاهی متنوع و حیات وحش را در خود جای داده است.

تپه حسنلو میراث دار تمدن 8 هزار ساله

تپه باستانی حسنلوی نقده، تمدنی هشت هزار ساله در قلب تاریخ باستانی آذربایجان غربی بوده که با وجود مزیت های مختلف برای ثبت در فهرست آثار جهانی هنوز این مهم محقق نشده است.

این اثر بی نظیر تاریخی از سال 1336 در پی کشف خرابه های شهر و دژی متعلق به دوره ماننا یعنی 8 هزار سال قبل، اهمیت فراوانی پیدا کرد که با کشف جام زرین نیز بر اهمیت باستانی و تاریخی این محوطه اضافه نموده شد.

باستان شناسان ایرانی و خارجی قدمت این تپه باستانی را 800 تا 1400 سال قبل از میلاد تخمین زده اند، حدس دیگر آن است که آثار مربوط به ویرانه های تپه حسنلو در 700 یا 650 سال قبل از میلاد به آتش کشیده شده که در هر صورت نشان دهنده صندلی تاریخی این اثر بی نظیر است.

تپه باستانی حسنلو به همراه مهم ترین اثر مکشوفه آن یعنی جام زرین حسنلو با قدمتی بیش از هشت هزار سال قبل از میلاد مسیح در نقده استان آذربایجان غربی نمادی از تاریخ کهن ایران اسلامی است.

55 هزار نقشه گردشگری آماده توزیع در بین مسافران نوروزی است

معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی در مورد اقدامات ستاد گردشگری استان برای استقبال از گردشگران و میهمانان نوروزی 95 در استان به مجله فوتبال گفت: در حال حاضر زیرساخت های لازم از قبیل زمینه سازی اسکان مسافران نوروزی، ساماندهی راهنمایان گردشگری به همراه تأمین امنیت راه و جاده های به همراه سایر اقدامات رفاه حال گردشگران و مسافران نوروزی در استان فراهم شده است.

حسین امامی در مصاحبه با مجله فوتبال با بیان اینکه آذربایجان غربی به دلیل هم مرزی با سه کشور خارجی در کنار وجود آثار و جاذبه های بی نظیر گردشگری همیشه یکی از مقاصد مهم مسافران نوروزی بوده است اظهارداشت: این استان دارای موزه های غنی و اماکن تاریخی، فرهنگی ارزشمند فراوانی است که با معرفی و شناساندن هر چه بهتر این ظرفیت ها می توان شاهد افزایش بیشتر آمار بازدیدنمایندگان از موزه ها و ابنیه های تاریخی استان بود.

وی با بیان اینکه سال جاری 50 هزار نقشه گردشگری که اطلاعات مورد احتیاج گردشگران از قبیل نشانی مراکز اقامتی، توریستی، بیمارستان ها، مراکز خرید و ... در آن بصورت سه بعدی نشانه گذاری شده است چاپ و آماده توزیع شده است گفت: سال گذشته شاهد میزبانی بیش از دو میلیون و 722 هزار گردشگر به استان بودیم که پیش بینی می گردد سال آینده شاهد افزایش این تعداد باشیم.

امامی با اشاره اینکه تعداد مسافران و گردشگران خارجی که به وسیله پایانه های مرزی وارد استان استان طی 11 ماه گذشته 484 هزار و 932 نفر است بیان کرد: در این راستا سال جاری تعدا پنج هزار نسخه نقشه گردشگری نیز به زبان کردی و ترکی استانبولی چاپ شده که در پایانه های مرزی استان بین مسافران ورودی توزیع خواهد شد و اقلام تبلیغاتی دیگری نیزاز قبیل کتابچه های معرفی آثار باستانی و آداب و رسوم استان و لوح فشرده برای گردشگران در نظر گرفته شده است.

معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی ادامه داد: در نوروز سال 94 بیش از 32 هزار و 224 مسافر و گردشگر در هتل ها و مجتمع های گردشگری، بیش از 104 هزار مسافر و گردشگر در مدارس، 155 هزار و 853 گردشگر و مسافر نوروزی نیز در کمپ ها، مهمانسراها و خوابگاه ها اسکان یافتند که پیش بینی می گردد سال جاری شاهد افزایش این آمار باشیم.

امامی همچنین از آماده سازی 22 موزه، سایت موزه و بنای مهم تاریخی استان برای بازدید گردشگران نوروزی اطلاع داد و گفت: علاوه بر موزه ها، سایت موزه ها و بناهای تاریخی مهم در استان، سایر بناهای تاریخی نیز برای بازدید گردشگران آماده سازی شده است.

وی اضافه نمود: افزایش ساعت بازدید از موزه ها و مکان های تاریخی پربازدید، آراسته و پاکسازی فضاهای درونی و بیرونی موزه ها، بازآموزش کادر اداری و تهیه بروشورهای اطلاع رسانی از جمله اقداماتی است که برای استقبال از مهمانان نوروزی بازدید نماینده از موزه های استان در نظر گرفته شده است.

امامی یاد آور شد: ساعت بازدید از سایت موزه تخت سلیمان تکاب و قره کلیسا چالدران که جزو اماکن جهانی و پربازدید استان است، تا ساعت 21.30 دقیقه مشخص شده و ساعات بازدید روزانه سایر موزه ها و اماکن نیز با توجه به تعداد بازدید نمایندگان قابل افزایش است.

معاون گردشگری میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی اضافه نمود: موزه تپه حسنلو، تخت سلیمان تکاب و موزه سنگ سه گنبد ارومیه نیز جزو موزه های مهم و تخصصی استان است که در آن ها اشیای تاریخی کشف شده از این محوطه های باستانی و تاریخی به نمایش گذاشته شده است.

28 پایگاه امداد و نجات در جاده های آذربایجان غربی دایراست

معاون امداد و نجات جمعیت هلال احمر آذربایجان غربی نیز در مورد اقدامات این نهاد در جهت میزبانی از مسافران و گردشگران نوروزی به مجله فوتبال گفت: با نزدیک شدن به نوروز 95 طرح امداد و نجات نوروزی در 28 پایگاه امداد و نجات جاده ای شروع شده است.

جابر ثوابی با بیان اینکه از این تعداد 12 پایگاه ثابت و 16 پایگاه سیار است اظهارداشت: این طرح با هدف تمرین و آمادگی در مقابله با حوادث احتمالی و افزایش توانمندی های آن ها در اجرای طرح مذکور برای بیش از 170 نفر نجاتگر جاده طی دو مرحله در استان برگزار و در حال اجراست.

وی اضافه نمود: در این دوره مباحثی از قبیل نحوه آشنایی با تجهیزات داخل آمبولانس و خودروی نجات- راه اندازی دستگاه های نصب شده در خودرو- مروری بر یاری های اولیه (خونریزی، مراقبت از راستا تنفسی، فیکس کردن مصدوم در شکستگیها، احیای قلبی و ریوی، آتل بندی و مسمومیت ها) ارزیابی صحنه و رهاسازی مصدوم- اجرای مانور میدانی... مرور و تمرین شده و نجاتگران جهت استقرار در پایگاه های امداد و نجات نوروزی و انجام عملیات امدادرسانی درهنگام بروز سوانح و حوادث آماده شده اند.

آذربایجان غربی مهد تاریخ و تمدن ایران با آثار تاریخی و جاذبه های گردشگری نوروز 95 چشم انتظار مسافران داخلی و خارجی است.

منبع: خبرگزاری مهر

به "آذربایجان غربی مهد تاریخ و تمدن ایران، سفری به دیار هزار و یک شب" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آذربایجان غربی مهد تاریخ و تمدن ایران، سفری به دیار هزار و یک شب"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید