تهدید حیات 3000 آزمایشگاه پزشکی، آسیب های پیشنهاد وزارت بهداشت

به گزارش مجله فوتبال، دکتر فرید کرمی در مصاحبه با خبرنگاران، گفت: با توجه به تدوین پیش نویس آیین نامه تاسیس و مدیریت آزمایشگاه های پزشکی توسط آزمایشگاه مرجع سلامت و درخواست معاونت درمان وزارت بهداشت، از انجمن های سه گانه آزمایشگاهی جهت اظهارنظر، موضوع در جلسات هر سه انجمن مطرح و نظرات کارشناسی ارائه شد.

تهدید حیات 3000 آزمایشگاه پزشکی، آسیب های پیشنهاد وزارت بهداشت

وی اضافه نمود: یکی از نقاط بارز پیش نویس این آیین نامه، اختصاص بخشی ویژه جهت شرایط و ضوابط تاسیس آزمایشگاه های پزشکی شبکه ای است که قصد دارد با تمرکز ارائه خدمات آزمایشگاهی در یک موسسه و با برقراری نظام سطح بندی برای انجام آزمایشات گامی در کاهش هزینه انجام آزمایشات بردارد.

کرمی ادامه داد: ایجاد آزمایشگاه های شبکه ای همان قدر که فرصتی برای اصلاح نظام ارائه خدمات آزمایشگاهی است، می تواند به تهدیدی برای موجودیت سیستم فعلی ارائه خدمات منتهی گردد.

وی با عنوان این مطلب که در حال حاضر بیش 3000 آزمایشگاه کوچک و متوسط در بخش خصوصی کشور از وزارت بهداشت پروانه تاسیس دریافت و مشغول ارائه خدمات هستند، اضافه نمود: سیاست کلان وزارت بهداشت بر این مبنا راسخ است که با تجمیع آزمایشگاه ها در شبکه های آزمایشگاهی به هدف کلان خود در کاهش هزینه انجام آزمایشات دست یابد. از این رو شرایط و ضوابط تاسیس آزمایشگاه های پزشکی شبکه ای باید به گونه ای تدوین گردد تا آزمایشگاه های کوچک و متوسط ترغیب شوند به عنوان مراکز نمونه گیری یا آزمایشگاه های میانی سیستم شبکه به موجودیت خود ادامه دهند.

کرمی تاکید نمود: پیشنهاد ما این است که با حذف تبصره های 3 و 4 ماده 44 فصل 13 آیین نامه پیشنهادی شرایطی فراهم آید تا آزمایشگاه های میانی سیستم شبکه احتیاجمند اخذ پروانه تاسیس از وزارت بهداشت باشند.

به گفته وی، صدور مجوز تاسیس برای آزمایشگاه های میانی شبکه علاوه بر اینکه رعایت موارد مندرج در مواد 46 و 47 مبنی بر سطح بندی خدمات ارائه گردیده و رعایت استانداردهای ابلاغی وزارت بهداشت را سهل تر و نظام مندتر می نماید، شرایطی را فراهم می آورد تا دارندگان پروانه تاسیس آزمایشگاه های موجود با خیالی آسوده تر در سیستم آزمایشگاههای شبکه ادغام شوند.

نایب رئیس انجمن آسیب شناسی ایران، اضافه نمود: یکی از نقاط منفی پیش نویس ارائه گردیده، پیشنهاد ایجاد مراکز نمونه برداری برای آزمایشگاه های شبکه ای است. در حال حاضر به مدد صدور مجوزهای متعدد آزمایشگاه در اقصی نقاط کشور مسئله ای برای دسترسی آسان مردم به آزمایشگاه ها وجود ندارد و در صورت ایجاد مراکز نمونه گیری توسط آزمایشگاه های شبکه ای، بطور قطع بسیاری از آزمایشگاه های کوچک و حتی متوسط به ورطه ورشکستگی درخواهند غلطید.

وی ادامه داد: ایجاد مراکز نمونه گیری در مجاورت مطب پزشکان یا در مدخل مجتمع های پزشکی و درمانگاه ها، احتمال افزایش احتیاج القایی درخواست آزمایشات را ایجاد می نماید که این خود در تناقض با هدف ایجاد سیستم شبکه در کاهش هزینه انجام آزمایشات است.

کرمی گفت: با توجه به تعدد آزمایشگاه های دایر در کشور، پیشنهاد می گردد محل نمونه گیری در داخل آزمایشگاه های دارای پروانه تعریف گردد که هم امکان نظارت کیفی مسئول فنی بر مرحله پره آنالیتیک تسهیل گردد و هم احتیاجی به معرفی مسئول فنی مجزا برای مراکز نمونه گیری که در تبصره 3 ماده 45 آورده گردیده، نباشد. ضمن اینکه هزینه مسئول فنی چنین مراکز نمونه گیری می تواند بار اضافی هزینه ای برای انجام آزمایشات تحمیل نماید.

منبع: خبرگزاری مهر

به "تهدید حیات 3000 آزمایشگاه پزشکی، آسیب های پیشنهاد وزارت بهداشت" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تهدید حیات 3000 آزمایشگاه پزشکی، آسیب های پیشنهاد وزارت بهداشت"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید