چرا دیگر شاهد گوشی هایی با دوربین سلفی پاپ آپ نیستیم؟

به گزارش مجله فوتبال، طی سال های اخیر، شرکت های سازنده گوشی های هوشمند به دنبال راهی برای کاهش هرچه بیشتر حاشیه های نمایشگر این محصولات بوده اند. در نتیجه از هر روشی که ممکن بود در راستای انجام این کار استفاده کردند. یکی از همین روش ها، استفاده از دوربین سلفی با مکانیزم جهنده یا به عبارتی دوربین سلفی پاپ آپ بود که اگرچه رویای نمایشگری بدون حاشیه را تحقق بخشید اما اکنون دیگر استفاده نمی شود.

چرا دیگر شاهد گوشی هایی با دوربین سلفی پاپ آپ نیستیم؟

دوربین های سلفی پاپ آپ به شکل های مختلفی در گوشی های میان رده و حتی پرچم داران متعددی استفاده شدند. اما این روزها شرکت ها برای پرچم داران خود هنوز هم از فناوری استفاده می کنند که در ابتدا در آنر View 20 شاهد استفاده از آن بودیم؛ یعنی دوربین سلفی حفره ای که درون نمایشگر (نه زیر آن) تعبیه می شود.

البته در سال 2016، شیائومی با رونمایی از گوشی می میکس توانست تا حدودی این ایده را عملی کند منتها این گوشی تنها در بخش بالایی و کناری تقریبا بدون حاشیه بود اما در بخش زیرین خود حاشیه نسبتا زیادی داشت که اتفاقا دوربین سلفی هم در همان بخش تعبیه شده بود. می میکس یک گوشی با طراحی خاص به حساب می آمد که مخالفان و موافقان زیادی هم داشت.

اما یک گام از سوی این شرکت کافی بود تا سایر شرکت ها هم چنین ایده ای را در سر بپرورانند تا گوشی ها هم طراحی زیباتر و متفاوت تری داشته باشند، هم دست شرکت ها در افزایش اندازه نمایشگر بازتر باشد؛ بدون اینکه نگرانی از بابت افزایش اندازه کلی گوشی داشته باشند. برای مثال گلکسی S9 پلاس یک محصول 6.2 اینچی است و از این حیث مشابه با گلکسی S21، در حالی که پرچم دار جدید شرکت کره ای حدودا 6.4 میلی متر کوچکتر است.

به طور کلی تلاش شرکت ها در راستای تحقق نمایشگری بدون حاشیه به چند بخش تقسیم می شود؛ استفاده از حاشیه های کم مثل گوشی های سونی، استفاده از ناچ مثل گوشی های آیفون، استفاده از دوربین سلفی حفره ای مثل بسیاری از شرکت ها نظیر سامسونگ، شیائومی و…، استفاده از دوربین های سلفی مکانیکی و پاپ آپ مثل برخی از گوشی های ایسوس، شیائومی، هواوی و حتی سامسونگ (گلکسی A80).

اما آنچه که قصد بحث در رابطه با آن را داریم، دوربین سلفی پاپ آپ است که اولین بار در سال 2018 و در گوشی ویوو نکس (Vivo Nex) شاهد چنین طراحی بودیم. در آن روز، کاربران توانستند در عمل، محصولی را شاهد باشند که به معنای واقعی کلمه تمام صفحه است. سپس اوپو گوشی Find X را راهی بازار کرد که مکانیزم جهنده برای دوربین های پشتی آن در نظر گرفته شد تا در صورت نیاز به عکاسی با دوربین سلفی، دوربین های پشت استفاده شوند؛ مشابه طراحی که در گلکسی A80 شاهد بودیم.

شیائومی می میکس 3، پرچم دار شرکت چینی در سال 2019 هم در آن زمان طراحی بسیار جالب و البته نوآورانه ای داشت. به این صورت که کاربر مثل گوشی های کشویی قدیمی، برای دسترسی به دوربین سلفی باید نمایشگر را به سمت پایین و به صورت کشویی حرکت می داد. رینو 10X زوم ادیشن، ایسوس ذن فون 6، سری ردمی K20، وان پلاس 7 پرو و 7T پرو و بسیاری از محصولات دیگر، از گوشی هایی بودند که با دوربین سلفی پاپ آپ در شکل های مختلف راهی بازار شدند.

همه این طراحی ها در سال 2019 به یک استاندارد جذاب تبدیل شده بودند که بدون گزارش های متعدد مبنی بر خرابی موتور پاپ آپ به کار خود به بهترین شکل ممکن ادامه دادند. اما با این حال در سال 2020 و 2021 شاید بتوان گفت اصلا چنین طراحی را در گوشی های هوشمند، به خصوص در پرچم دارهای مطرح بازار شاهد نبودیم.

تمام گوشی های اندرویدی سال 2021 و بیشتر آن ها در سال 2020 با دوربین سلفی حفره ای یا قطره ای (یا حتی با حاشیه مثل گوشی های سونی) طراحی شدند و آیفون ها هم با همان ناچ معروف در دسترس قرار دریافتد. اگرچه ایسوس ذن فون 7 پرو با دوربین سلفی پاپ آپ عرضه شد اما ایسوس فروش آن را به بازارهای خاصی محدود کرد. دقیقا همین موضوع راجع به گوشی های ویوو NEX 3 و NEX 3S هم صدق می کند.

دلیل اصلی کنار گذاشتن دوربین سلفی پاپ آپ

به نظر می رسد شرکت ها به تدریج قصد خداحافظی با این طراحی جذاب را دارند اما دلیل این امر چیست؟ اصلی ترین دلیل، وزن بالای گوشی های مجهز به این دوربین است. شاید این طور به نظر برسد که یک دوربین کوچک که از بدنه گوشی بیرون می آید نمی تواند آن قدرها باعث افزایش وزن گوشی شود، اما پشت این اندازه کوچک، قطعات متعدد و البته یک موتور قرار داشته که وظیفه حرکت دوربین را بر عهده دارد. تمام این ها در نهایت باعث افزایش وزن محسوس گوشی می شوند.

وب سایت Android Central در گفت و گویی با شرکت شیائومی که در گوشی های زیادی از طراحی دوربین سلفی پاپ آپ استفاده کرده بود، منطقی بودن این دلیل را جویا شد که شرکت چینی ضمن تأیید این موضوع گفت:

صحبت های شیائومی علاوه بر اینکه از لحاظ تئوری، دلیل موجود را تأیید می کند، از لحاظ عملی هم تا حدودی تأیید شده است. مثلا شیائومی می 9T و می 11 را در نظر بگیرید. دو پرچم دار شرکت چینی که به ترتیب در سال های 2019 و 2021 راهی بازار شدند. جنس مواد به کار رفته در ساخت هر دو گوشی با یکدیگر برابر است اما می 9T با این حال تنها 5 گرم سبک تر از مدل جدید است.

اما نکته ای که باید بدانیم این است که می 11 هم نمایشگر بزرگتری دارد (6.81 در مقابل 6.39 اینچ)، هم باتری پرظرفیت تری دارد (4600 میلی آمپر ساعت در مقابل 4000) و هم سنسور دوربین اصلی آن بسیار بزرگتر است (108 در مقابل 64 مگاپیکسل). بنابراین تفاوت وزن 5 گرم کاملا طبیعی به نظر می رسد. از لحاظ ضخامت هم گوشی قدیمی حدودا 0.7 میلی متر ضخامت بیشتری دارد.

مشکل دیگر این طراحی، مقاومت نبودن در برابر نفوذ آب است. تا به امروز گوشی های زیادی با دوربین سلفی پاپ آپ راهی بازار شدند اما هیچ یک از آن ها از استاندارد ضد آب بهره مند نبودند و این می تواند به خودی خود یک نقطه ضعف دیگر برای محصولاتی با این طراحی به حساب بیاید و البته دلیلی برای شرکت های بزرگ که گوشی های پرچم دار خود را این گونه طراحی نکنند.

دلیل سوم این است که شرکت ها اکنون در جهت تولید گوشی هایی با دوربین سلفی زیر نمایشگر قرار گرفته اند؛ اتفاقا ZTE اولین شرکتی بود که رسما از چنین محصولی رونمایی کرد. اگرچه کیفیت تصاویر ثبت شده با این دوربین اصلا چنگی به دل نمی زد اما نمی توان انتظاری بیش از این از محصولی داشت که برای اولین بار از چنین طراحی جاه طلبانه ای برخوردار بود.

این طراحی در صورت رسیدن به بلوغ هم جذاب تر است و هم به صورت کلی نیاز به تعبیه دوربین سلفی چه به صورت پاپ آپ و چه به صورت حفره ای روی نمایشگر را برطرف می کند. در عین حال رویای گوشی تمام صفحه هم بدون هیچ مسئله ای به حقیقت تبدیل خواهد شد. البته همان طور که اشاره شد این فناوری در ابتدای جهت خود قرار گرفته است اما شرکت هایی نظیر اوپو و شیائومی در حال کار جهت بهبود کیفیت آن هستند.

مثلا شیائومی قبلا از نسل سوم فناوری دوربین زیر نمایشگر رونمایی کرد و به نظر می رسد امسال قطعا در یکی از گوشی های این شرکت (یا شاید شرکتی دیگر) شاهد استفاده از آن خواهیم بود. در راستای دستیابی به نمایشگر تمام صفحه، دوربین زیر نمایشگر فعلا تنها جانشین دوربین سلفی پاپ آپ است که تا به بلوغ رسیدن آن زمان نسبتا زیادی باقی مانده. با این حال، به نظر می رسد با در نظر دریافت شرایط موجود، دلیل کافی برای استفاده نکردن از دوربین های سلفی پاپ آپ وجود دارد.

شما چه طراحی را برای دوربین سلفی گوشی های هوشمند می پذیرید؟

منبع: دیجیکالا مگ

به "چرا دیگر شاهد گوشی هایی با دوربین سلفی پاپ آپ نیستیم؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چرا دیگر شاهد گوشی هایی با دوربین سلفی پاپ آپ نیستیم؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید