سی پی یو رایزن بهتر است یا اینتل؟

به گزارش مجله فوتبال، سی پی یو رایزن بهتر است یا اینتل؟ هنگامی که قصد خرید کامپیوتر یا لپتاپ را دارید یکی از مهم ترین معیار هایی که باید در نظر داشته باشید توجه به سیستم پردازش یا سی پی یو دستگاه است. اگر در پی برترین CPU برای بازی یا انجام کار های سنگین مانند برنامه نویسی هستید، تنها دو گزینه پیش روی شما قرار گرفته است رایزن و اینتل. اما کدام یک از این دو پرداز شگر بهتر است؟ در ادامه این مقاله از مجله خبرنگاران به مقایسه سی پی یو رایزن و اینتل و نکاتی که هنگام انتخاب هریک باید در نظر داشته باشید می پردازیم.

سی پی یو رایزن بهتر است یا اینتل؟

آشنایی با دو شرکت بزرگ سی پی یو؛ AMD و Intel

تمامی سی پی یوهایی که در وسایل هوشمند استفاده شده اند، متعلق به یکی از این دو کمپانی هستند. این دو کمپانی از گذشته تا بحال رقیب یکدیگر بوده اند و خدمات شایانی به بازار تکنولوژی ارائه داده اند. بهتر است نگاهی به هر دو شرکت بیندازیم.

شرکت intel

رابرت نویس و گوردون مور، کسانی بودند که در سال 1968 شرکت اینتل را تاسیس کردند. شرکت اینتل اولین شرکتی بود که ریزپردازنده ها را ساخت و ارائه داد و در دهه 70 میلادی، توانست خود را به عنوان سازنده قدرترین تراشه ها به بقیه رقبا و دنیای تکنولوژی معرفی کند. این تراشه ها در ابتدا برای پی سی ساخته شده بودند.

کمی بعد از تاسیس شرکت اینتل، شرکت amd هم روی کار آمد و وارد عرصه رقابت با اینتل شد اما اینتل قدرتر از ای ام دی دیده شد. این شرکت در سال 2013، به عنوان هفتمین برند پر ارزش در دنیا معرفی گردید.

تعدادی از محصولات پرکاربرد اینتل، پنتیوم و زئون هستند که در سرورها به کار می فرایند و intel core و core 2 duo که در رایانه ها کاربرد دارند.

شرکت amd

این شرکت یک سال بعد از اینتل، یعنی در سال 1969 تاسیس شد و پا به دنیای رقابت گذاشت. امروزه شرکت ای ام دی انواع پردازنده ها مرکزی و گرافیکی و مجتمع، و بعلاوه مادربوردها را فراوری می نماید. لقب این شرکت، بزرگترین سازنده پردازنده های گرافیکی است. یکی از ساخته های این شرکت، سی پی یو رایزن می باشد و ما، کمی جلوتر در این مقاله می خواهیم ببینیم که سی پی یو رایزن بهتر است یا اینتل.

معرفی پردازشگر رایزن

شرکت AMD درسال 1969 در کالیفرنیا تاسیس شد. AMD در سال 2017 نخستین مجموعه پردازنده ها را بر پایه معماری ذن فراوری کرد. این شرکت برای پردازنده های تازه خود که دارای معماری ذن هستند نام تجاری Ryzenرا انتخاب کرده است. پردازشگر رایزن به چند زیر شاخه 3، 5،7،9 و Threadripper تفسیم می گردد. در ادامه به معرفی هریک از آنها می پردازیم:

1. رایزن 3 (Ryzen 3)

پردازند های رایزن 3 برای لپتاپ های مبتدی طراحی شده اند و برای استفاده روزمره و سیستم هایی که قرار نیست کار سنگین با آنها انجام گیرد بسیار مناسب هستند. همه پردازنده های این سری 4 هسته ای هستند.

مطلب پیشنهادی: آموزش تبدیل کیبورد معمولی به کیبورد گیمینگ

2. رایزن 5 (Ryzen 5)

این پردازشگر ها درای 4 و 6 هسته هستند و هم رده i5 قرار می گیرند. این پردازنده ها برای کار های گرافیکی و انجام بازی دنیا تمام نیاز های کاربران را جوابگو خواهند بود.

3. رایزن 7 (Ryzen 7)

رایزن 7 قدرت پردازش بالایی را در اختیار کاربران قرار می دهد. این سری از CPU ها 8 هسته حقیقی و 16 هسته مجازی دارند و سرعت آنها حدبیشتر به 4.5 گیگاهرتز می رسد. این سری پردازنده ها برای افراد حرفه ای انتخاب مناسبی است.

برای تعمیر کامپیوتر از فزونین متخصصین شهر خود قیمت بگیرید.

محاسبه قیمت برای شما

4. رایزن 9 (Ryzen 9)

یکی از مناسب ترین پردازینده ها با 12 هسته برای گیمر ها و برنامه نویسان است.

5. تردریپر (Threadripper)

اگر می خواهید برای پردازنده خود هزینه بالایی بپردازید و هیچگونه محدودیتی در سیستم خود احساس نکنید، پردازنده رایزن تردریپر می تواند برای شما انتخاب مناسبی باشد.

جدول پردازند های سی پی یو رایزن

نام سری پردازندهCPUsتعداد هسته پردازشی
Ryzen312004
1300x
2200G
3200G
Ryzen514004
1500X
16006
1600X
2600
2600X
2400G4
36006
3600X
Ryzen7 17008
1700X
1800X
2700
2700X
3700X
3800X
Ryzen93900X 12
3950
تریدپر1900X 8
1920X12
1950X16
2920X12
2950X16
2790WX24
2990WX32

پسوند X به معنای سری قدرتمند تر هر مدل است به عنوان مثال پردازنده 2600 قدرت کمتری نسبت به پردازینده 2600X دارد. آن دسته از پردازنده هایی که پسوند G دارند دارای گرافیک مجتمع هستند و برای انجام کار های گرافیکی سبک نیازی به تهیه کارت گرافیک مجزا نخواهید داشت.

معرفی پردازنده اینتل

شرکت اینتل در سال 1968 به وسیله رابرت نویس و گوردون مور راه اندازی شد. اینتل در دهه 1970 میلادی، یکی از قوی ترین تراشه ها یعنی اینتل 8086 را به بازار فروش قطعات رایانه ای، عرضه کرد، که شرکت آی بی ام از این پردازنده برای محصول رایانه شخصی خود استفاده نمود. این برند در سال 2013 به عنوان هفتمین برند ارزشمند دنیا معرفی گردید. در حال حاضر شرکت AMD مهم ترین رقیب این برند شناخته می گردد.

انواع پردازنده های اینتل به توضیح زیر هستند:

  • Pentium
  • Celeron
  • Pentium M and Celeron M for mobile devices
  • Pentium Dual Core
  • Core Solo
  • Core Duo
  • Core 2 Duo
  • Core 2 Quad
  • Core i3, i5, i7, i9

1. پردازنده Celeron

این پردازنده ها دو هسته ای و دارای 4 مگابایت حافظه کش هستند و برای انجام کار های عادی روزانه مانند وب گردی، تماشای فیلم و امور حسابداری مناسب هستند اما برای انجام کار های سنگین گرافیکی، بازی یا برنامه نویسی قدرت بالایی ندارند.

2. پردازنده Pentium

این پردازینده نیز برای انجام کار های سبک روزمره مانند امور حسابداری و نرم افزار های دانش آموزی گزینه مناسبی است اما از عهده ویرایش های سبک نرم افزار فتوشاپ نیز برمی آید.

3. پردازنده های سری Core

این پردازند ها خود به چهار گروه i3،i5،i9،i7 تقسیم می شوند.

  • Intel Core-i3: این سی پی یو برای کارهای روزانه، وب گردی و سرچ، انجام بازی های کامپیوتری سبک و دانلود آهنگ و به اشتراک گذاری آنلاین عکس ها مناسب است.
  • Intel Core-i5: این سی پی یو ها در رده میانه قرار می گیرند و برای کارهای روزانه، انجام بازی های کامپیوتری، مشاهده فیلم های HD، ایجاد و به اشتراک گذاری فیلم های خانگی مناسب هستند.
  • Intel Core-i7: این سی پی یو ها برای بازی های کامپیوتری حرفه ای، اجرای فایل های چند رسانه ای، ویرایش ویدئو، برنامه نویسی، اجرای سنگین گرافیکی مانند فتوشاپ و ایلاستریتور، تجربه مشاهده ویدئوهای سه بعدی و ساخت انیمیشن مناسب هستند.
  • Intel core-i9: این پردازنده 18 هسته ای برای کاربرانی مناسب است که هم زمان چندین برنامه فوق العاده سنگین و حرفه ای را بر روی سیستم خود باز می نمایند.

مقایسه سی پی یو رایزن و اینتل

در گذشته انتخاب سی پی یو AMD فزونین گزینه پیش روی خریدارنی بود که با محدودیت بودجه روبرو بودند اما در حال حاضر این برند هم سطح رقیب خود قرار گرفته است. برای مقایسه سی پی یو رایزن و اینتل به آنالیز نحوه عملکرد هریک می پردازیم:

1. مقایسه سی پی یو رایزن و اینتل از لحاظ معماری پردازنده

چیپ ست های سی پی یو های رایزن بر پایه معماری 7 نانو متری ساخته می شوند که انرژی و گرمای کمتری فراوری می نمایند. در حالی که پردازند های اینتل بر پایه معماری 10 و 14 نانومتری ساخته می شوند که در مقایسه با رقیب خود یک تکنولوژی قدیمی محسوب می گردد. بنابراین می توان گفت پردازنده های amd از نظر معماری ساخت، از رقیب خود فزونی دارد.

2. گرافیک یکپارچه

یکی از مزیت های پردازنده AMD ادغام تکنولوژی و کارت گرافیک و برخورداری از سیستم گرافیک یکپارچه است. البته پردازنده های اینتل نیز از گرافیک یکپارچه مانند intel UHD Graphic و یا Graphic intel iris Xe برخوردارند اما این گرافیک های یکپارچه قوی نیستند و برای اجزای نرم افزار های سنگین ویرایش و ادیت و یا اجرای بازی ها به یک گرافیک مجزا نیاز پیدا خواهید کرد.

3. سرعت اورکلاک

یکی از مهم ترین معیار های مقایسه پردازینده ها سرعت کلاک آنها است. اورکلاک در واقع منجر به سرعت بخشیدن به اجزای سخت افزاری کامپیوتر می گردد. سی پی یو اینتل بیشترین مقدار اورکلاک را نسبت به رقیب خود ارائه می دهد. یکی از مهم ترین دلایل محبوبیت اینتل در میان گیمر ها سرعت اورکلاک بالای آن است. به طور معمول، بسیاری از پردازنده ها به وسیله کارخانه یا مادر برد، قفل می شوند تا امکان اورکلاک را به کاربران ندهند. اما خوشبختانه برند ها اینتل و AMD سی پی یو های قفل نشده فراوانی را با تنوع قیمت، به بازار عرضه می نمایند.

مطالب پیشنهادی: جدول مقایسه سی پی یو amd با intel

مقایسه ryzen 5 با core i7

هر دو پردازنده های Ryzen 5 و i7 اینتل دارای عملکرد مناسبی هستند. i7 اینتل به علت سرعت کلاک بالا (5.1 گیگاهرتز) برای استفاده حدبیشتر از CPU و انجام بازی با سرعت بالا انتخاب مناسبی است. اما اگر در پی سیستم گرافیک یک پارچه و انجام چندین فعالیت هم زمان با سیستم خود هستید، Ryzen 5 برای استفاده روزانه یک گزینه ایده آل است.

تا چه حد در خصوص سی پی یو ها یا همان سیستم پردازش کامپیوتر اطلاعات دارید؟ هنگامی که بخواهید لپتاپ یا پی سی تازهی تهیه کنید، می دانید باید به کدام ویژگی های سی پی یو توجه کنید؟ اصلا سی پی یو چیست؟ در این مقاله ما به همین مسائل می پردازیم تا شما به خوبی با CPU، نقش آن و تفاوت هایی که سی پی یو های مختلف دارند به خوبی آشنا شوید و بدانید هنگام تهیه سی پی یو به چه مواردی باید توجه کنید. بعلاوه، اگر می خواهید ببینید که سی پی یو رایزن بهتر است یا اینتل هم لازم نیست نگران باشید؛ چرا که به آن سوال هم پرداخته می گردد. با ما باشید.

آشنایی با سی پی یو (سی پی یو رایزن بهتر است یا اینتل)

برخی از کلمات و عبارات تخصصی آن قدر زیاد تکرار می شوند که آدم دیگر فراموش می نماید شاید این کلمه با عبارت هنوز برای خیلی ها ناشناخته باشد. دیگر این روزها کسی به توضیح دادن ساده این مباحث نمی پردازد و کسی هم اقرار نمی نماید که با این مسائل هیچ آشنایی ای ندارد! اما هنوز هم خیلی از ما به طور دقیق نمی دانیم CPU دقیقا چیست و این قطعه در کامپیوتر چه نقش و وظایفی دارد. پس بیایید از ابتدا با سی پی یو آشنا شویم.

همانطور که هر موجود زنده ای یک مغز دارد که به اجزای بدنش فرمان دهد و او را زنده نگه دارد، کامپیوترها هم مجهز به واحد پردازش یا مغزی هستند که واحدهای مختلفشان را کنترل کند.

سی پی یو از RAM یک سری اطلاعات دریافت، و آن ها را آنالیز می نماید. پس از آنالیز کامل این اطلاعات، یک خروجی ارائه می دهد. هر وسیله هوشمندی که در منزل دارید، یعنی تمام موبایل ها، تبلت ها، لپتاپ ها و پی سی ها یک سی پی یو دارند و به لطف آن کار می نمایند. سی پی یو در حقیقت یک جزء بسیار ریز و کوچک است که روی مادربورد سوار است و جز قطعت سخت افزاری به شمار میرود. بعلاوه، نوع سی پی یو و قدرت آن یکی از آن مواردی است که باید هنگام تهیه یک کامپیوتر تازه به آن توجه کنید چون سی پی یوها انواع مختلفی دارند که آن ها را برای کارهای مختلف مناسب می نماید.

بیشتر بخوانید: جدول مقایسه سی پی یو amd با intel

سی پی یو چطور کار می نماید؟

کارکرد سی پی یو، سه مرحله دارد.

  1. واکشی: در مرحله اول، سی پی یو یک سری دیتا دریافت می نماید. این دیتا به شکل اعداد به سی پی یو می رسند که هر کدامشان، بخشی از پیغام و عملیاتی است که سی پی یو باید به مرحله اجرا برساند.
  2. کدگشایی: در مرحله دوم، پیغام به مدار کدگشایی می رود. در این مرحله، پیغام تغییر شکل می دهد و به سیگنال هایی تبدیل می گردد که در مرحله نهایی قابل خوانش باشند.
  3. اجرا: پیغام هایی که به سیگنال تبدیل شده اند به بخش های مختلف فرستاده می شوند تا به آن ها بگویند باید چکار نمایند.

مطلب پیشنهادی:سبک ترین نسخه ویندوز 10

هنگام انتخاب سی پی یو به چه نکاتی باید توجه داشت؟

همانطور که در ابتدا هم گفتیم، موقع خرید یک لپتاپ تازه، یکی از موارد سخت افزاری که باید به آن توجه داشته باشید، سی پی یو آن است. اما اگر سی پی یوها با هم فرق دارند، پس ضروری است ببینید که هنگام انتخاب سی پی یو به چه نکاتی باید توجه داشته باشید. نکات، در ادامه درج شده اند.

  • این سی پی یو قرار است چه کاری انجام دهد؟
  • سی پی یو اینتل بهتر است یا سی پی یو amd؟
  • از بین core، thread و clock speed به کدام یک بیشتر نیاز است؟
  • هزینه ها به چه صورت است؟
  • چه سوکت و پردازنده ای ضروری است؟
  • به overclocking نیاز است؟
  • مشخصات فنی به چه صورتی است؟

آشنایی با مفهوم overclocking

این واژه، به سرعت اجزای سخت افزار اشاره دارد. هر چه اورکلاک بیشتر باشد، یعنی سرعت سی پی یو بیشتر، و سرعت عملکرد دستگاه نیز بالاتر است. اورکلاک حرارت دستگاه را بالا می برد بنابراین ضروری است که کاربران، به خصوص گیمرها که نیاز به سی پی یوهایی با اورکلاک بالا دارند، فن های مناسبی برای دستگاه تهیه نمایند تا قطعات داخلی آسیب نبینند.

آشنایی با هسته سی پی یو یا core

هرچه هسته سی پی یو بیشتر باشد، قدرت آن هم بیشتر و قویتر است. هسته یا core سی پی یو با یاری بخش های دیگر تشکیل دهنده آن، در پردازش اطلاعات نقش زیادی را ایفا می نماید. می توان هر هسته را یک واحد پردازش جداگانه تلقی کرد. به طور کلی، یک سی پی یوی 4 هسته ای برای بیشتر کارهای روزمره کافیست و نرم افزارهای مختلف را اجرا می نمایند. در بازار پردازنده هایی که 64 هسته داشته باشند هم موجود است که برای کارهای حرفه ای به کار می فرایند.

آشنایی با هسته مجازی یا thread

از آن جا که بار پردازشی نرم افزارها بیشتر از قبل شده، نیاز به پردازنده های قویتری هست. زیاد بودن تعداد هسته های پردازنده، منجر به مصرف بیشتر انرژی و بالا رفتن هزینه ها می گردد بنابراین، هسته های مجازی که به آن ها رشته هم گفته می گردد، بعد از هسته ها وارد کار شدند تا کار پردازش سریعتر و بهتر اتفاق بیفتد.

مقایسه سی پی یو رایزن با اینتل از نظر سرعت

سی پی یو رایزن بهتر است یا اینتل؟ سرعت کدام بیشتر است؟ سی پی یو رایزن یکی از ساخته های شرکت amd است و intel core هم به شرکت اینتل تعلق دارد. از نظر سرعت هر دو سی پی یو کیفیت خوبی دارند.

سی پی یو رایزن بهتر است یا اینتل؟ مقایسه اورکلاک

سی پی یو ryzen از نظر اورکلاک بسیار عالی عمل می نماید. اگر مادربورد از اورکلاک پشتیبانی کند، تمام پردازنده ها آنلاک هستند و قابلیت اورکلاک دارند. اما تمامی سی پی یوهای اینتل این قابلیت را ندارند. اگر دنبال نسخه هایی از سی پی یو اینتل بودید که بتوانید با خیال راحت آنلاکشان کنید، سراغ آن هایی بروید که در انتهای مدلشان حرف k را دارند.

برای تعمیر کامپیوتر از فزونین متخصصین شهر خود قیمت بگیرید.

محاسبه قیمت برای شما

سی پی یو رایزن بهتر است یا اینتل؟ آنالیز تعداد هسته ها

  • پردازنده های ryzen3 چهار هسته و هشت رشته دارند ولی پردازنده i3 دارای چهار هسته و چهار رشته اند.
  • پردازنده های ryzen 5 شش هسته و دوازده رشته دارند. پردازنده های i5 شش هسته و شش رشته دارند.
  • مقایسه ryzen 5 و core i7; پردازنده رایزن 5 شش هسته و دوازده رشته دارند. پردازنده core i7 دارای هشت هسته و شانزده رشته است.
  • پردازنده های رایزن 7 هشت هسته و شانزده رشته دارند، و پردازنده های i7 دارای هشت هسته و هشت رشته اند.
  • پردازنده های ryzen 9 دارای دوازده هسته و 24 رشته، و پردازنده های i9 دارای هشت هسته و شانزده رشته هستند.

کدام یک از سی پی یوهای رایزن و اینتل برای بازی کردن بهترند؟

بازی های امروزی نیاز به سی پی یوهایی با هسته و رشته بالا هستند. بنابراین، بهتر است سی پی یویی انتخاب کنید که تعداد هسته و رشته بیشتری دارد. قبلتر هم گفتیم که تعداد هسته ها و رشته ها در عملکرد سی پی یو تاثیر زیادی دارند و باعث بالا رفتن توان و سرعت دستگاه می گردد. پس برای این که بازی ها به خوبی اجرا شوند و لگ نزنند، سی پی یو خوبی نیاز دارید.

بیشتر بخوانید: فزونین کیبوردهای گیمینگ مالی

سخن انتهای

یکی از مهم ترین مولفه هایی که هنگام خرید کامپیوتر یا لپتاپ باید به آن توجه کنید، سیستم پردازشگر است. رایزن و اینتل محبوب ترین برند های بازار در زمینه عرضه سی پیو هستند که هرکدام هواداران زیادی را به خود اختصاص داده اند. در این مقاله از مجله مجله فوتبال به مقایسه سی پی یو رایزن و اینتل پرداختیم. شما می توانید سوالات و نظرات خود را در بخش دیدگاه ها با ما درمیان بگذارید تا پاسخ خود را در کوتاه ترین زمان از کارشناسان مجله فوتبال دریافت نمایید. از اینکه تا انتها این مقاله با ما همراه بودید، سپاس گزاریم.

منبع: آچاره

به "سی پی یو رایزن بهتر است یا اینتل؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "سی پی یو رایزن بهتر است یا اینتل؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید